Naleśniki szpinakowe z twarogiem wędzonym
Autor:
admin
Data:
06.05.2019
Kategoria:
Naleśniki
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 1/2 szklanki Hej! Mleko świeże 2%
1 szklanka wody
450 g szpinaku rozdrobnionego
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
Nadzienie
Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego – 150 g
wędzony łosoś – 150 g/ szynka
Hej! Jogurt naturalny – do smaku
pieprz – do smaku
Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć. Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.
Twaróg wędzony przecisnąć przez praskę dodać łyżeczkę jogurtu, szczyptę pieprzu na smak i wymieszać. Ułożyć na naleśniku położyć plaster wędzonego łososia albo szynki i zawinąć.