Fantazyjna „Pantonierka” od firmy FORMIKA

Autor: admin
Data: 13.08.2019
Kategoria:

Składniki

 

maślanka 100 ml

śmietana tortowa 36% 100 ml

czekolada mleczna i biała (po jednej tabliczce)

cukier waniliowy 1 płaska łyżka

cukier biały 1 płaska łyżka

żelatyna 5 gr

owoce do dekoracji (ananas, karambola, aronia, wiśnia)

lód w kostkach (3-4)

 

Zagotować śmietanę z cukrami i żelatyną. Po delikatnym ostygnięciu wlać do maślanki. Następnie rozlać do foremek i schować w chłodne miejsce (lodówka). Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, wylać na kostki lodu i poczekać aż lód się roztopi. Na „fantazyjnym” kształcie czekolady ułożyć resztę elementów deseru. Udekorować wg własnych potrzeb.