Naleśniki szpinakowe z twarogiem wędzonym

Autor: admin
Data: 06.05.2019
Kategoria:

Naleśniki

 

3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 1/2 szklanki Hej! Mleko świeże 2%
1 szklanka wody
450 g szpinaku rozdrobnionego
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli

 

Nadzienie

 

Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego – 150 g

wędzony łosoś – 150 g/ szynka

Hej! Jogurt naturalny – do smaku

pieprz – do smaku

Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć. Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.

 

Twaróg wędzony przecisnąć przez praskę dodać łyżeczkę jogurtu, szczyptę pieprzu na smak i wymieszać. Ułożyć na naleśniku położyć plaster wędzonego łososia albo szynki  i zawinąć.