Nasze masło, sery żółte, jogurty i serki SOLIDARNIE nad morzem w Solaris RESORT

 

Wszyscy żyjemy nadzieją, że za kilka miesięcy pandemia minie, a my będziemy mogli pojechać na wakacje i odpocząć. Z myślą o nadchodzącej przyszłości przeprowadziliśmy kilka rozmów biznesowych i co się okazało. Zgłosiła się do nas firma Solaris Resort, której właściciele są dobrej myśli, co do nadchodzących miesięcy. Kiedy szefowa resortu 🙂 dowiedziała się o naszej akcji wzajemnego wsparcia podchwyciła temat i zaproponowała wprowadzenie naszego masła extra bez dodatków i innych produktów wraz z rozpoczęciem sezonu do swoich trzech ośrodków wypoczynkowych, znajdujących się w malowniczej nadmorskiej miejscowości Pobierowo. Dla każdego z tych ośrodków zostały opracowane dedykowane karty menu. Każda karta była opracowywana z uwzględnieniem zainteresowań i preferencji konsumentów w oparciu o nawyki żywieniowe. W dalszej części opisujemy, jak klimat konkretnego ośrodka współgrał charakterem kuchni.

 

 

Ośrodek wypoczynkowy „Solaris” powstał z myślą o wymagających Gościach szukających, zarówno komfortowego wypoczynku w jasnych i przestronnych wnętrzach, jak również spokoju i całkowitego odosobnienia. Atrakcyjna lokalizacja zachęca do błogiego relaksu na plaży i odkrywania piękna nadmorskiej przyrody.

 

http://www.stolz.com.pl

 

Specjalnie pod tą konkretną grupę docelową zostało opracowane menu, które w dużej mierze opiera się na akcentach maślanych: ciasteczka, bułeczki maślane drożdżowe, lekkie przekąski, babki, ciasta domowej roboty, bruschetty. Duży udział w karcie mają spersonalizowane śniadania i szwedzki stół.

 

 

W tak zaaranżowanej mini Restauracji maślane smaki aż się prosiły na stół. Właścicielom zależało na uzyskaniu spójności pomiędzy klimatem miejsca, a podawanymi daniami. Całość to ciepła przyjazna atmosfera, nakłaniająca do całkowitego oderwania od codziennych obowiązków i gonitwy.

 

http://www.stolz.com.pl

 

Drugi w kolejności Ośrodek „VivaLaMer” został sprofilowany pod grupę społeczną, która wykazuje zainteresowanie sportem, zwiedzaniem i aktywnym wypoczynkiem. Wnętrza obiektu zaaranżowane są w stylu nowoczesnym, łączącym w sobie wyczucie dobrego smaku z ponadprzeciętną funkcjonalnością. To miejsce powstało z myślą o zapewnieniu Gościom idealnych warunków do komfortowego wypoczynku i relaksu.

 

 

Viva La Mer – fot. Tomasz Stolz / www.stolz.com.pl

 

W tym miejscu właściciele postawili w swoim menu na lekkość, ale też energię: gofry, sałatki z dodatkiem bazy jogurtowej, przekąski z serkiem naturalnym, delikatne dania light, naleśniki ze szpinakiem, białym serem i suszonymi pomidorami, kaszotto z pstrągiem i dodatkiem jogurtu naturalnego.

 

 

Vivalamer jest miejscem rodzinnym. Przestrzeń została tak zaaranżowana, aby podczas pobytu można było odnaleźć maksimum komfortu spędzając czas z dziećmi, ale też znajomymi i przyjaciółmi. Najmłodsi Goście obiektu mogą korzystać zarówno z sali zabaw, znajdującej się wewnątrz obiektu, jak i placu zabaw w ogrodzie, a dorośli mają do dyspozycji rowery, sprzęt plażowy i miejsce do grillowania wraz z altankami.

 

Viva La Mer – fot. Tomasz Stolz / www.stolz.com.pl

 

No, i trzeci obiekt! Obiekt wypoczynkowy „Flamingo” na totalnym wypasie. Czy ktoś powiedział, że wymagający goście nie mają prawa do telewizora i internetu, bo nie sprzyja to regeneracji? Nie w tym miejscu! To wymarzona miejscówka dla najbardziej wymagających Gości, szukających komfortowych warunków do niezapomnianego wypoczynku nad Bałtykiem. Nowoczesny klimat, wysoki standard sprzyja nie tylko atmosferze relaksu i odprężenia, ale także zobowiązuje do wysokiego poziomu zawartości menu.

 

Villa Solaris, Pobierowo – fot. Tomasz Stolz

 

„W takim ogródku, jaki ma Flamingo, nawet najbardziej zagorzały biznesmen się wyluzuje” – taka recenzja powstała niegdyś na facebooku. Klasa biznesowa jest dosyć wybredna, ale też sentymentalna, dlatego jedynym rozsądnym rozwiązaniem było wprowadzenie kilku konkretnych dań głównych i domowych obiadów, ale na początek grillowane hamburgery z siedmioma rodzajami sera żółtego jako wstępna uczta dla podniebienia!

 

 

Grzechem było by też nie wykorzystać potencjału nadmorskiej miejscowości jako inspiracji, dlatego właściciele postawili na dania rybne w przeróżnym wydaniu oraz potrawy z owoców morza: krewetki z makaronem, kalmary z ryżem w sosie słodko-kwaśnym, kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli oraz gulasz rybny z dorsza.

 

Żyjemy w czasach, które wymagają od nas niesamowitej samodyscypliny, ale też dużej reorganizacji. Jeszcze całkiem niedawno kluczowym elementem handlowym była niska cena i wysoka dostępność towarów i usług. Teraz kluczowym czynnikiem dla nas jako świadomych obywateli powinna stać się patriotyczna postawa i determinacja w dążeniu do realizacji celów wspierających polską gospodarkę. Takie miejsca jak Solaris Resort to nic innego jak wyjście na przeciw Polakom i pokazanie, że może być ładnie i na poziomie na własnym podwórku.

 

Wybrane fot. Tomasz Stolz