Kanadyjskie Pankaces od Pana Marka z POLIFOLII

Autor: admin
Data: 18.07.2019
Kategoria:

Składniki (porcja dla 3 osób)

 

1,5 szklanki mąki

3 jajka

kubek jogurtu naturalnego Hej! lub Ale! Maślankę naturalną (150 g)

60 g roztopionego masła Hej! EXTRA

150 g gazowanej wody mineralnej

masło do smażenia (najlepiej Hej EXTRA)

2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli, łyżka cukru

syrop klonowy

Przygotowanie

 

Masło należy rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Następnie należy roztrzepać jajka i wymieszać z woda mineralną i jogurtem naturalnym. Mąkę należy wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do przygotowanego rozczynu z jajek, jogurtu i wody mineralnej. Następnie dodajemy roztrzepane jajka, wodę mineralną i jogurt. Dodajemy również roztopione masło i resztę składników. Mieszamy wszystko razem w celu uzyskania płynnego i nie za gęstego ciasta bez grudek. Mając gotowe ciasto, wylewamy niewielkie placuszki o grubości ok. 0,5 cm na rozgrzaną patelnię. Rumienimy równomiernie po obydwu stronach. Gotowe pankejki możemy podawać z syropem klonowym, owocami lub jogurtem Deserowym Hej. Smacznego!!!

 

Jesteście ciekawi, jak wygląda kochający gotujący mąż? 🙂Przedstawiamy fragment radosnej rzeczywistości 🙂