Dzień jak co dzień….niby tak, ale jednak jest coś w nim innego… Pyszna kawa z mlekiem musi być, aby pobudzić wszystkie zmysły do pracy. Zauważyłam, że praca Home Office ma jeden jedyny duży plus, otóż – nie muszę pić kawy w pośpiechu martwiąc się czy zdążę do biura, mogę ją sączyć małymi łyczkami rozkoszując się jej zapachem i smakiem, odpalając jednocześnie laptopa i przeglądając pocztę jeszcze przed czasem….ale to by było na tyle plusów.

 

 

Brakuje mi mojego teamu, żarcików, rozmów face to face, po prostu kontaktu z innymi…cóż, takie nastały czasy, ale miejmy nadzieję, że nie potrwa to już długo. Dzisiaj przybywam do Was z pomysłem na „podkręcenie” Waszej kawy. Jeśli słodzicie kawę cukrem, polecam zrobić domowy cukier cynamonowy.

 

 

Potrzebne Wam będzie: 1 opakowanie cukru cynamonowego, 4 łyżki cukru kokosowego lub trzcinowego 3 łyżeczki imbiru w proszku. Wszystkie składniki ze sobą łączymy i tak powstaje wspaniały dodatek do kawy, zimowej herbaty, posypka naleśników czy też dodatek do ciast. Cynamon zawsze mnie inspirował i uwielbiam wszystko co jest z jego dodatkiem….co za inspiracja jeszcze mi przyjdzie do głowy?:) Ciągle myślę o pysznych ślimaczkach cynamonowych z toffi… niedługo Wam przedstawię fotkę z ich wykonania z przepisem….a tymczasem….czas na drugą kawę. Miłego dnia Kochani! Niech kawa będzie z Wami!

 

 

Mój pomysł na LifeStyle (kliknij)