POLANIN to piwo kraftowe warzone, którego definicją jest dobra jakość, uzyskiwana dzięki polskim odmianom chmielu oraz nietuzinkowość. Nawet nie jesteście sobie w stanie wyobrazić, ile to piwo ma fanów! Dlaczego? Otóż dlatego, że zaskakuje wyjątkowym i naturalnym smakiem i fani chętnie po niego wracają. No, i, rzecz jasna, dlatego, że to po prostu polskie piwo! Żadne słowa nie wyrażą tego, jak bardzo się cieszymy, że taka marka do nas dołączyła!
Tworząc Polanina twórcy zadbali o każdy szczegół, szczególny nacisk kładąc na wyborny smak. Piwo jest tradycyjnie warzone zawsze i bez żadnych kompromisów. Dzięki własnym recepturom, odpowiedniej długości leżakowania i starannie wyselekcjonowanym składnikom producenci uzyskują najwyższy poziom jakościowy oraz niepowtarzalny smak!
„Tworząc nasze piwa wybieramy najlepsze składniki, a nie tańsze zamienniki. To właśnie wyróżnia Polanina! Możemy warzyć wspaniałe piwa dla wspaniałych ludzi” – z entuzjazmem mówią kreatorzy marki. „Dodatkowo nasze piwa są wegańskie. Jako pierwsi w Polsce uzyskaliśmy Certyfikat Vegan Society”.
Polanina można nie tylko pić. Można go też użyć do piwnych ciastek! Kreatywności nigdy za wiele, dlatego udostępniamy przepis z wielką przyjemnością. Dajcie znać, jak Wam wyszło.
Składniki
3/4 kostki niesolonego masła 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej
1 1/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mąki chlebowej
1 duże żółtko 1 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1/3 szklanki piwa Polanin Pszeniczne 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej 1/2 szklanki płatków owsianych
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 szklanki płatków owsianych
Przepis
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Odłożyć na bok. W mikserze wymieszaj masło i brązowy cukier. Dodaj żółtko i wanilię i mieszaj, aż się połączy. Dodaj piwo i mieszaj ponownie, aż do połączenia. Dodaj obie mąki, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon, płatki owsiane oraz skrobię kukurydzianą i mieszaj do połączenia wszystkich składników. Uformowane ciasteczka ułóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i piecz w 170°C przez 12-14 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Smacznego!
Polanin to marka o wielkich ambicjach w kontekście ekspansji. „W Browarze Polanin warzymy innowacyjne i naturalne piwa, które promują polską tradycję i kulturę szczególnie za granicą. Jesteśmy dumni z tego, że możemy pokazać światu, co to znaczy POLSKA JAKOŚĆ! Nasze piwa warzymy tylko i wyłącznie w Polsce, wspierając polskie miejsca pracy. Obecnie co raz bardziej zwiększamy zasięg w kraju i zagranicą, w szczególności w Azji”.